ENQUIRY HOTLINE
+6016 - 955 8012

Home
Location
Expatriate Community
Luxury Lifestyle
Recreational Facilities
  Master Site Plan
Luxury Condominiums
Garden Villas
Priority Registration
About the Developer
Take a Virtual Tour
  Investment Guide
  Show Unit Photos
  Newsletter


PRIVACY NOTICE


Personal Data Protection Notice for Mitrajaya Homes and its Group of Companies

This Privacy Notice explains how Mitrajaya Homes and its group of companies (Mitrajaya Homes) collect and handle your personal information in accordance with the Personal Data Protection Act 2010. Mitrajaya Homes is committed to the protection of your personal information and respects your privacy.

1. Personal Information
The definition of personal information means any information related to you that Mitrajaya Homes may have collected which includes but not limited to your name, NRIC or passport number, contact details, home address, email address, financial and work related details and CCTV recordings.

Mitrajaya Homes collects your personal information either directly from you or indirectly from your representatives (i.e. real estate agents, lawyers, friends and relatives) when you or your representatives provide us a completed enquiry form, sales data form, registration form and/or other questionnaire through hardcopy paper form, online registration, telephone conversation or any other means. Your personal information may also be collected from cookies when you visit our websites and IP address that is automatically assigned to your computer when you sign up with Internet Service Provider.

2. Purpose of Collecting and Processing (Including Disclosing) Your Personal Information
Mitrajaya Homes collects and process your personal information for the following purposes:

• To process your application for products or services;
• To communicate with you in relation to our products or services;
• To enable you to participate in any contest/events;
• To respond to your enquiries, complaints or suggestions;
• To process any payment by you;
• For insurance purposes;
• For quit rent and/or assessment rate payment purposes;
• For internal marketing analysis, market research and customer behavior analysis;
• For internal audit or checking purposes and internal record management;
• To comply with Mitrajaya Homes' internal legal and regulatory obligations;
• To contact you for future promotions, events, launches and news updates which may be of interest to you;
• To supply to authorities, utility providers and/or service providers as and when required in accordance to the law;
• As a record for loyalty customer program.

3. Personal Information Disclosure
Your personal information provided to us is processed by a limited number of Mitrajaya Homes' employees in accordance to their job function and only necessary information is released to these employees.
Your personal information may be disclosed to third parties as required under the law as a result of contractual relationship or for purposes stated in Section 2 above.
Mitrajaya Homes may also provide your personal information to a third party in the event of potential or actual sale of business, merger, acquisition or re-structuring process which may result in the disclosure or transfer of personal information to another party.

Your personal information may also be disclosed to the following parties as stated below:

• Third parties that are appointed by us (auditors, lawyers, company secretary, contractors, consultants, real estate agents, insurance companies and other service providers);
• Utility companies (such as Telekom Malaysia, Tenaga Nasional Berhad, Syabas, Gas Malaysia and Indah Water Konsortium);
• Financial institutions for loan application purpose;
• Property Management companies that may manage the property you have purchased;
• Law enforcement agencies;
• Relevant government agencies (such as local council, industry regulators and NAPIC).

4. Mitrajaya Homes websites
Mitrajaya Homes' websites are set up for your convenience and provides most of the information needed for you to make an informed choice. In our websites there may be links to other related websites and these sites may have their own privacy statement. We are not responsible for the content of these linked websites.

5. Access and Update Personal Information
You have the right to access and update your personal information held by us (subject to certain exemptions) and we will make every effort to ensure your personal information is accurate and up to date. Kindly notify us if you wish to:
i) Obtain more information on how to limit the processing of your personal information;
ii) Enquire further on this privacy notice;
iii) Suggest, complain or change your personal information;

You may contact:

Mitrajaya Homes Sdn Bhd
Sales & Marketing Department
Telephone Number : 03-8068 2888 (Mon-Fri 9.00am - 5.30pm, 1st and 3rd Sat 9.00am - 1.00pm)
Email : mjhomes@mitrajaya.com.my

Notis Perlindungan Data Peribadi Bagi Mitrajaya Homes Dan Kumpulan Syarikatnya

Notis Perlindungan Data Peribadi ini menjelaskan cara kami mengumpul dan mengendalikan maklumat peribadi anda mengikut Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 Malaysia. Mitrajaya Homes komited ke atas perlindungan dan menghormati data peribadi anda.

1. Maklumat Peribadi
Definisi maklumat peribadi bermakna sebarang maklumat yang berkaitan dengan anda yang dikumpul atau dibekalkan kepada Mitrajaya Homes termasuk nama anda, NRIC, nombor passport, nombor telefon bimbit, alamat kediaman, emel, butir-butir kewangan dan yang berkaitan dan juga rakaman CCTV.

Mitrajaya Homes mengumpul maklumat peribadi secara langsung daripada anda atau secara tidak langsung daripada wakil-wakil anda (agen hartanah, peguam, rakan-rakan dan saudara terdekat) apabila menghantar borang-borang pertanyaan, permohonan dan/atau pendaftaran yang telah siap diisi melalui pelbagai cara, termasuk salinan secara online, perbualan telefon atau mana-mana yang berkaitan. Maklumat peribadi anda juga boleh dikumpul daripada 'cookies' melalui penggunaan laman web kami dan alamat IP yang secara langsung menyambung ke komputer anda.

2. Tujuan-Tujuan Pengumpulan Dan Pemprosesan Lanjut (Termasuk Pendedahan) Maklumat Peribadi Anda
Mitrajaya Homes mengumpul dan memproses maklumat peribadi anda untuk tujuan berikut:

• Untuk memproses permohonan ke atas produk mahupun perkhidmatan kami;
• Untuk berkomunikasi dengan anda berkenaan dengan produk mahupun perkhidmatan kami;
• Untuk membolehkan penglibatan anda dalam mana-mana pertandingan atau acara kami;
• Untuk menjawab pertanyaan, aduan atau cadangan anda;
• Untuk memproses apa-apa jenis pembayaran dari pihak anda;
• Untuk tujuan insurans;
• Untuk tujuan pembayaran cukai tanah atau cukai pintu;
• Untuk melakukan analisis pemasaran dalaman dan analisis corak dan pilihan pelanggan;
• Untuk tujuan audit dalaman, semakan dan pengurusan rekod dalaman;
• Untuk mematuhi obligasi-obligasi, undang-undang dan kawal selia Mitrajaya Homes;
• Untuk menghubungi anda berkenaan promosi, acara-acara akan datang, pengiklanan, dan pemasaran yang kami rasa dapat menarik minat anda;
• Untuk bekalan kepada pihak berkuasa, pembekal kemudahan awam dan/atau pembekal perkhidmatan apabila diperlukan sejajar dengan undang-undang yang ditetapkan.
• Sebagai rekod program pelanggan setia kami.

3. Pemzahiran Maklumat Peribadi
Maklumat peribadi anda yang dibekalkan kepada kami akan diproses terhad kepada kakitangan Mitrajaya Homes tertakluk kepada jawatan yang berkaitan dan hanya mendedahkan maklumat-maklumat yang berkaitan kepada kakitangan yang berkenaan sahaja.

Maklumat peribadi anda mungkin didedahkan kepada pihak-pihak ketiga yang berkaitan seperti yang diperlukan di bawah undang-undang, menurut hubungan kontrak yang berkenaan atau bagi tujuan-tujuan yang dinyatakan dalam perkara 2 di atas.
Mitrajaya Homes juga mungkin akan mendedahkan maklumat peribadi anda kepada pihak ketiga dalam keadaan suatu penjualan perniagaan, pelupusan, perolehan, penggabungan atau penyusunan semula.

Maklumat peribadi anda mungkin akan didedahkan kepada pihak-pihak di bawah:

• Pihak-pihak ketiga yang kami lantik untuk membekalkan perkhidmatan kepada kami atau bagi pihak kami (seperti juruaudit, peguam-peguam, setiausaha-setiausaha syarikat, perunding, kontraktor, penasihat-penasihat profesional, agen-agen hartanah, syarikat-syarikat insurans dan juga pembekal-pembekal perkhidmatan yang lain);
• Syarikat pembekal kemudahan (seperti Telekom Malaysia, Tenaga Nasional Berhad, Syabas, Gas Malaysia dan Indah Water Konsortium);
• Institusi-institusi kewangan untuk tujuan permohonan pinjaman;
• Syarikat Pengurusan Hartanah yang mana mungkin akan mengendalikan hartanah anda.
• Agensi-agensi penguatkuasa undang-undang.
• Agensi-agensi kerajaan yang berkenaan (seperti majlis tempatan dan pengawal selia industri dan Pusat Maklumat Harta Tanah Negara (NAPIC)).

4. Laman Web Mitrajaya Homes
Laman web Mitrajaya Homes dibekalkan bagi kemudahan dan maklumat anda. Laman-laman web ini mungkin mempunyai kenyataan privasi mereka sendiri, yang kami cadangkan anda menyemak sekiranya anda melawat mana-mana laman web pautan. Kami tidak bertanggungjawab bagi kandungan dalam pautan laman-laman web atau sebarang penggunaan laman-laman web tersebut.

5. Mengakses Dan Mengemaskini Maklumat Peribadi
Anda mempunyai hak untuk mengakses dan mengemaskini maklumat peribadi anda yang kami ada (tertakluk kepada beberapa pengecualian yang tertentu). Kami akan melakukan sedaya usaha untuk memastikan maklumat peribadi anda adalah tepat dan terkini. Sila maklumkan kepada kami jika anda:
i) Ingin memperoleh maklumat lanjut tentang cara untuk mengehadkan
pemprosesan maklumat peribadi anda;
ii) Mempunyai pertanyaan lanjut mengenai notis peribadi ini;
iii) Mencadang, mengadu atau menukar maklumat peribadi;

Anda boleh menghubungi:

Mitrajaya Homes Sdn Bhd
Jabatan Jualan dan Pemasaran
Nombor Telefon : 03-8068 2888 (Isnin-Jumaat: 9 pagi - 5.30 petang, Sabtu pertama dan ketiga: 9 pagi - 1 petang)
Email : mjhomes@mitrajaya.com.my


Please visit us at our Sales Gallery at :
Kina-Bijak Sdn Bhd

(Co No 468565-A)
A Subsidiary of Mitrajaya Holdings Berhad
C-7-1, Kiara 9 Residency, 22, Jalan Kiara 3, 50480 Mont' Kiara, Kuala Lumpur,
Malaysia.
Tel : +603 - 8068 2888
Fax : +603 - 8068 2866
kiara9@mitrajayahomes.com